Dirigent

Miko Derks is geboren op 5 februari 1997 en afkomstig uit het Limburgse Nieuw Bergen waar hij ook zijn muzikale roots heeft liggen bij Fanfare “Les Montagnards”. Bij deze vereniging begon Miko met blokfluitles, waarna hij bugel ging spelen en uiteindelijk trombone. Op de laatste twee instrumenten kreeg hij les van Hans Thijssen.

Miko is afgestudeerd aan het conservatorium te Maastricht waar hij hoofdvak HaFa-directie volgde onder bezielende leiding van hoofdvakdocent Jan Cober. Na het afronden van zijn HaFa-directie studie, heeft hij Docent Muziek Intensief gestudeerd aan datzelfde conservatorium.

Als dirigent is Miko actief bij Fanfare “Les Montagnards” Bergen, Fanfare “Eendracht” Meerlo, Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo en het Jeugdorkest Gemeente Bergen. Naast deze vaste aanstellingen geeft hij regelmatig groeps- en gastrepetities bij diverse orkesten.

Miko is verder werkzaam als docent muziek bij het Elzendaalcollege in Boxmeer en als kunst- en cultuurcoach bij de gemeente Bergen. 

Naast zijn activiteiten als dirigent en docent, bewerkt hij muziek voor diverse samenstellingen. Op projectbasis bewerkte hij nummers van de groep >SOLD<, welke ook op CD zijn opgenomen. Ook het Ave Maria van zijn overgrootvader Theo Jetten voor vierstemmig koor en orgel heeft hij bewerkt en met koor opgenomen. In opdracht van het Conservatorium Maastricht maakte hij transcripties voor het harmonieorkest van muziek uit Candide van Bernstein. Deze werden uitgevoerd door het harmonieorkest en de operaklas tijdens de toer van dit orkest.

© 2024
Created by