nieuwe dirigent

nieuwe dirigent

Op 24 augustus 2018 hebben we de 1e repetitie gehad met onze nieuwe dirigent Miko Derks.

Miko Derks, is geboren op 5 februari 1997 en afkomstig uit het Limburgse Nieuw Bergen waar hij ook zijn muzikale roots heeft liggen bij Fanfare “Les Montagnards”. Bij deze vereniging begon Miko met blokfluitles, waarna hij bugel ging spelen en uiteindelijk trombone. Op de laatste twee instrumenten kreeg hij les van Hans Thijssen.

Miko is afgestudeerd aan het conservatorium te Maastricht waar hij hoofdvak HaFa-directie volgde onder bezielende leiding van hoofdvakdocent Jan Cober. Op datzelfde conservatorium volgde hij zijn minor bij de Docent Muziek afdeling. Hier volgt hij nu de deeltijdopleiding Docent Muziek.

Als dirigent is Miko actief bij Fanfare “Les Montagnards” Bergen, Fanfare “Eendracht” Meerlo, het opleidingsorkest van harmonie “Semper Unitas” Sambeek en het Jeugdorkest Gemeente Bergen. Naast deze vaste aanstellingen geeft hij regelmatig groeps- en gastrepetities bij diverse orkesten.

Als docent is Miko verbonden aan de stichting BBGB waar hij projectdocent is voor het project Windkracht 6 en lesgeeft in (groot-) koper instrumenten

Naast zijn activiteiten als dirigent, bewerkt hij muziek voor diverse samenstellingen. Op projectbasis bewerkte hij nummers van de groep >SOLD<, welke ook op CD zijn opgenomen. Ook het Ave Maria van zijn overgrootvader Theo Jetten voor vierstemmig koor en orgel heeft hij bewerkt en met koor opgenomen.

Ga terug
© 2024
Created by